Az ország kedvenc vizslája

Frakk már több, mint 50 éve a macskák réme

Frakk, a magyar vizsla, Bálint Ágnes népszerű rajzfilmjének főhőse, aki generációk gyerekkorát tette színesebbé. A történet Irma néni és Károly bácsi otthonában játszódik, ahol Frakk két lusta macskával, Lukréciával és Szerénkével él. Állandó civakodásuk a klasszikus kutyák és macskák közötti viszály toposzára épül, mégis a barátság és összetartás vezérli a történetet. Hiába okoznak bajt a cicák, Frakk mindig segít nekik, és a végén mindig megoldják a felmerülő problémákat.

Az rajzfilm papírkivágásos technikával készült, vagyis a készítők kivágott papírelemeket mozgattak és fotóztak le, így alkotva meg a mozgóképet. Minden karakter több változatban készült el, hogy a szereplők könnyen kifejezhessék érzelmeiket. A sorozatot 1972 és 1985 között sugározták, de azóta is töretlen a népszerűsége, több adón is számos alkalommal ismételték, illetve DVD-n is elérhető. 

Üde színfolt a magyar piacon: egy művészet-inspirálta ruházati márka, amely közösséget épít - a VATES!

A 2019-ben alapított Vates egy olyan ruházati márka, amely a magyar és nemzetközi művészetek klasszikusaiból merít inspirációt. Kollekcióikban megtalálhatók többek között  Ady Endre, József Attila és Radnóti Miklós idézeteivel díszített ruhák és táskák, amelyek közönségkedvencekké váltak. Nemcsak az irodalom, a magyar popkultúra is megjelenik a termékeiken, például a lángos vagy a kürtőskalács mintájú darabokon.

 Az Instagramon több, mint 160 ezer követővel rendelkező márka aktívan építi közösségét, és irodalmi, filmes, zenei idézetekkel inspirálja követőit.

 

Frakk a modern korban – A Vates Mesekollekciója

A Vates a hagyományok tiszteletét és a kultúrát ötvözi modern dizájnnal, amit a Frakk-inspirálta darabjaik is jól példáznak. A Frakkos darabok különlegessége például az, hogy egyes darabokon a Frakk mese összekeveredik a klasszikus festészettel, így fordulhat elő az izgalmas helyzet, hogy az egyik legnépszerűbb pólón Munch Sikolya Szerénkével és Lukréciával együtt riad meg Frakk hangos csaholásától.


A Vates csapat igyekszik minél izgalmasabb oldalról közelíteni a klasszikus mese felé, a jogtulajdonosokkal és jogutódokkal szorosan együttműködve folyamatosan fejlesztik és alakítják a dizájnt, így a termékek egyszerre őrzik Frakk hagyományát, divatosak, egyediek és innovatívak.




Megjegyzés hozzáadása

Minden megjegyzés szűrésre kerül, mielőtt megjelenne