„Poetry. Identity. Community.”

A vates szó jelentése jövőbelátó, küldetéstudattal rendelkező költő.

Azért választottuk ezt a nevet, mert mi is küldetést szeretnénk véghezvinni. 

Egy olyan márkát és köré szerveződő közösségi mozgalmat építünk, amely a művészet és kultúra ünnepléséről szól. 

A közösségi médiában irodalmi és művész idézeteket osztunk meg, amelyeket a követőink küldenek be hozzánk. Ezzel a típusú tartalomgyártással a saját közösségünk aktív bevonásával igyekszünk valódi értéket vinni mások hétköznapjaiba.

Hiszünk benne, hogy az általunk kínált tartalmak sokak számára bírhatnak többletjelentéssel, rímelnek egy-egy élethelyzetre, ráébresztenek, oktatnak, átsegítenek és nem mellesleg ezen formájukban rockstarosítják a többnyire csak az iskolapadból megismert alkotókat.

Amikor a ruházati vonalunkat elindítottuk 2019 májusában, akkor a termékeinken is a magyar irodalom legendás alakjai és soraik szerepeltek, amivel egyszerre akartunk üzenni róluk, és közvetíteni üzenetet tőlük.

Elvégre a kultúra és az öltözködés lényege is az, hogy osszuk meg azt, és váljunk eggyé azzal, ami minket képvisel. A Vates ebben híd. Egy identitásalapú márka vagyunk, ami modernizálja az időnátívelő klasszikusokat.

A klasszikusok modernizálása mellett a Vates márka kínálatát és arculatát folyamatosan bővítjük és frissítjük.

A klasszikusok modernizálása mellett a Vates márka kínálatát és arculatát folyamatosan bővítjük és frissítjük. Ennek kapcsán az eddigi egyik legnagyobb mérföldkövünk az volt, hogy a 2020-as év végén megállapodtunk néhány legendás magyar mese licenszeléséről, így többek között Dr. Bubót, Gombóc Artúrt és a Kockásfülű nyulat sikerült a saját modern arculatunkban visszahozni a köztudatba a termékeinken.

Ha neked is szívügyed az irodalom és kultúra, csatlakozz a közösségünkhöz, és fejezd ki magadat kedvenc költőd vagy művészed soraival.

Az alapítók - Bárány Bence & Csányi Péter

vates ruhamárka alapítok csányi péter bárány bence