Mostmár nem csak az utcán, de a színházban is találkozhattok a Vatessel!

Farkas Franciska színésznőt bizonyára sokan ismerhetitek filmekből, sorozatokból - játszott pl. az Aranyélet című sorozatban, illetve a Brazilok című filmben ő volt a főszereplő.

Franci a nemrég bemutatott 'Ady nem Ady de' című darabban játszotta Csinszka szerepét. Kellemes meglepetésünkre a darab kellékévé vált a Babits Mihályt és Ady Endrét ábrázoló Westside pólónk. Franci így nyilatkozott erről: "Csinszkaként elegedhetetlen és tökéletes kiegészítője lett a jelmeznek a Babitsos és Adys Vates póló, ami teljesen illik a darab modern stílusához es Csinszka karakteréhez! Nagyon köszönöm!"

Ki gondolta volna, hogy a költészet témájú pólóink még színházi kellékként is megjelennek? Egyébként az Ady 100 éves halálának évfordulója alkalmából bemutatott darabot nyugodt szívvel ajánljuk, ugyanis a darab alapvető kérdése a 'régi' és 'új' találkozása. A Hatszín Teátrumban bemutatott előadásról a következőt írják:

"Ady Endrét a legnagyobb modern magyar költőnek tartotta Pilinszky, csonka tehetségnek Kosztolányi, és félelmetesen nagy hatással bíró művésznek vélte Németh László.

Élete során ennyire megosztó költő mégis hogyan lett a magyar irodalom egyik kiemelkedő alakja? Mit üzenne Ady Párizsból ha lenne youtube csatornája? Milyen posztot tenne ki a facera vagy az instára?

 Jelen darab emberközelien és érthetően próbálja átadni a művész életét, gondolkodását, szerelmeit és  világképét. Párhuzamos idősíkban láthatjuk Ady életének fontosabb állomásait három, a digitális korban élő, 21.századi szereplőn keresztül.

Folytatva hagyományainkat a mai fiatalokhoz szeretnénk szólni mind formailag, mind irodalmilag. Reményeink szerint ezzel az előadással is tovább szolgálhatjuk a magyar kultúra örökségét és terjesztését, hogy jobban megismerjük egymást, magunkat, az életet. Meg persze a majdnem minden érettségi tablón szereplő idézet költőjét - „Bár zord a harc, megéri a világ, Ha az ember az marad, ami volt: Nemes, küzdő, szabadlelkű diák.” - Ady Endrét."

Több infó magáról a darabról és a jegyvásárlásról itt található.

Megjegyzés hozzáadása

Minden megjegyzés szűrésre kerül, mielőtt megjelenne